Güncel

BULTÜRK ADETA TÜRKİYE YENİ YÜZYILINDA BİZ DE VARIZ DİYOR

Topkapı Üniversitesi’nde Türk DEGS işbirliğiyle yapılan ve Konusunda uzman akademisyenlerin, eğitimciler ve Türk Dünyasından kanaat önderleri STK başkanlarının katıldığı TÜRKİYE VE TÜRK DÜNYASINDA EĞİTİMİN  DÖNÜŞÜM Çalıştay’ı ile yine  dikkatleri üzerinde topladı.

Bir 2 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir

Derneğin yetkililerinden Mehmet Doğan ile yaptığımız röportajda; BULTÜRK ve BGSAM olarak uzun süredir “Türkiye Yüzyılı” hedeflerine uygun, Eğitimin Dönüşümü konusunu çalıştıklarını, oluşturdukları komisyonların bildirileri, rapor ve analizlerini düzenli olarak paylaştıklarını söyledi.

BULTÜRK&BGSAM olarak 28 Kasım 2023 tarihinde Topkapı Üniversitesi’nde gerçekleştirdikleri ve değerli akademisyenler, araştırmacılar ve STK Başkanlarıyla yaptıkları geniş çaplı TÜRKİYE VE TÜRK DÜNYASINDA EĞİTİMİN  DÖNÜŞÜMÜ çalıştayının büyük bir ilgiliyle karşılandığını belirtti.

Toplantı da sunulan  değerli görüş, düşünce ve temennilerinin hassasiyetle değerlendirildiğini söyleyen Mehmet Doğan, Çalıştay Sonuç Bildirisini kısa süre içinde paylaşacaklarını söyledi. Ayrıca BULTÜRK ve BGSAM olarak Eğitimde Dönüşüm  konusunda yaptıkları çalışmaları ve Konuşmacıların sundukları tüm bildirileri içeren bir kitabın da yıl sonuna kadar raflardaki yerini alacağını söyledi.

Takip ettiğimiz Çalıştay, Gün boyu ve 3 Oturum halinde planlananmış.

Çalıştay BULTÜRK Genel başkanı Rafet ULUTÜRK’ün açılış ve teşekkür konuşmasıyla başladı.

Söz alan Topkapı Üniversitesi Akademisyen ve Türk DEGS başkanı Doç.Dr. Cihat Yaycı ‘nın Çalıştay, katılımcılar, “eğitim dönüşümü” ile ilgili amaçlar konuşması sonrasında oturumlara geçildi.

İlk Oturum 1000-1200 arası Uzman psikolog Kazım Yurdakul’un konuşması ve moderatörlüğünde başladı.

  1. Konuşmacı : Prof.Dr.Caner KARAVİT- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Eski rektör yard. Sanat Eğitiminde Neredeyiz konulu bir bildiri sundu.
  2. Konuşmacı : Dr.Erdal KARABAŞ -AB Yerel ve Bölgesel Yönetimler uzmanı “Türk Dünyasında Ekonomik Tabanlı Eğitime Dönüşüm Stratejisini” konulu bildiri sundu.
  3. Konuşmacı : Prof.Dr.Hüseyin SARIOĞLU -Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü –“Üçüncü Bin Yılda Eğitimde Felsefe” konusunu anlattı.
  4. Konuşmacı Metin KÜLÜNK– 24. dönem milletvekilli, mühendis, siyasetçi – “Geleceğin eğitimi ve Eğitime Siyasi bakış” konulu bir bildiri sundu.

Verilen yemek molasından sonra BGSAM Bşk.Yrd. Nevzat Öztürk – Milli Eğitim Müfettişi moderatörlüğünde 1300-1500 arası planlanan 2. Oturuma geçildi.

  1. Konuşmacı Dr. Cemil KESİN-Safir Eğitim Kurumları Kurucu ve Genel Müdürü “Eğitimde Sistemin sorunları, Öğretmen Yetiştirme ve Nitelik sorunları” konusunda bir bildiri sundu.
  2. Konuşmacı Dr.Mehmet İSMETOĞLU – Düzce Akçakoca Lisesi Müdürü “Müfredat sorunları ve Yeni Orta Öğretim Modeli” konulu bir sunum yaptı.
  3. Konuşmacı Mehmet Sıddık KARACA – Uluslar arası Vizyon Üniversitesi – “Yurtdışı Üniversiteler, Denklik sorunları ve Çözüm yöntemleri” konulu bir sunum yaptı.
  4. Konuşmacı Erol DEMİR – Küçükçekmece ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü “Mesleki Eğitimde Sorunlar ve Çözümleri” konulu bir konuşmayla katkıda bulundu

Moderatör’ün oturumu özetlemesiyle ara’ya geçildi. verildi.

Mavi Vatan Konusunu Tüm Türkiye’ye öğreten, eline pergeli, cetveli aldığında denizden komşu olan ülkelerin “Yine nereyi ölçecek” diye korkuyla kulak kabarttığı önemli bir müstafi komutan ve aynı zamanda akademisyen olan Doç.Dr. Cihat YAYCI moderatörlüğünde 1515 – 1800 arası yapılacak 3. ve son oturuma geçildi.

Konuşmalardan önce –moderatör Türk DEGS başkanı Doç.Dr. Cihat Yaycı konuşmacıların konuşma sürelerine uymalarını konusunda ikaz da bulundu.

  1. Konuşmacı Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel – İstanbul Üniversitesi – “Türk Dünyasının Eğitimde Birlik Vizyonu nasıl olmalıdır” konulu etkili bir konuşma yaptı.
  2. Konuşmacı Dr.Ali SEMİN – Ortadoğu, Avrasya ve Asya Pasifik Araştırmaları Platformu direktörü “Irak Türklerinin Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri” Konusunda bilgi paylaştı.
  3. Konuşmacı Mehmet TÜTÜNCÜ – Türkmeneli Dernekler Federasyon Başkanı “ “Irak Türklerinin Türk Dünyası Eğitimine Entegrasyonu” konulu bir bildiriyi sundu.
  4. Konuşmacı Dr. Tarık Sülo Cevizci –Suriye Türkmen Dernekleri Federasyon Başkanı- “Suriye Türklerinin Türk Dünyası Eğitimine Entegrasyonu” konulu bir konuşma yaptı.
  5. Konuşmacı Dr.Elvin Abdurrahmanlı –Karabağ Azerbaycan Milli Platformu T.C Genel koordinatörü- “Türklerin Türk Dünyası Eğitimine Entegrasyonu” konulu bildirisini sundu.

Çalıştay’a uzaktan bağlanan;

  1. Konuşmacı Prof.Dr. Ainur Nogayeva- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi “Kazakistan Türklerinin Türk Dünyası eğitimine entegrasyonu” konulu bir konuşmaya katıldı.
  2. ve son Konuşmacı Mustafa SOYTÜRK “Batı Trakya Türklerinin Eğitim Sorunları ve Türk Dünyasıyla Entegrasyonu” konusunda bir bildiri sundu.

Her sunum sonrasında konuşmaları özetleyen moderatör Doç. Dr. Cihat YAYCI son konuşmacıyla birlikte tüm oturumu özetledi.

Sonrasında söz alan  BULTÜRK Genel Başkanı Rafet Ulutürk katılımcı ve izleyicilere hitaben bir konuşma yaparak Çalıştaya bildiri sunan ve ilgi duyup gelen tüm izleyicilere teşekkür etti. Herhangi bir nedenle katılamayanlar için Çalıştay ile ilgili videoların digital ortamda da yayınlanacağını söyleyerek sözlerine son verdi.

HATIRA FOTOGRAFLARI çekiminden sonra Çalıştay sona erdi.

Rafet ULUTÜRK’ün Konuşması: https://bulturk.org.tr/v2/turkiye-ve-turk-dunyasinda-egitimde-donusum-calistayi/

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Fotoğraf açıklaması yok.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi görseli olabilir

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

 

 

 

Bir Cevap Yazın